MAICA DUAIGÜES. Article.


L'ombra acollidora de Josep Colet 

Poesia Viva no és un grup de poesia, és “El” Grup de Poesia en llengua catalana, per excel·lència. Nascut a Barcelona, a la Cova del Drac als anys setanta, del segle vint, entre veus i musiques, bressolat per poetes, escriptors i artistes, va anar creixent pausadament -però sense pauses- a l'ombra  acollidora d'en Josep Colet i Giralt. 

En Poesia Viva s'hi han emmirallat, d'alguna manera, els grups que després han anat apareixent. No obstant, POESIA VIVA continua sent el referent, perquè darrere d'aquest feliç nom ple de poesia i de vida, hi ha un poeta senzill i proper, que s'ha donat, tot ell, a la paraula poètica, sense orgull, sense vanitat, i a la seva ombra s'han anat formant excel·lents poetes d'avui. 

Ser soci de POESIA VIVA significa moltes coses: és un signe de catalanitat i també de sensibilitat, és un salconduit per terres de poesia, és una agenda d'amistat, és una escola de la parla, és una llotja   des de la qual gaudir de la poesia d'ahir, d'avui, i, si el seny català no ens abandona i continuem fent costat a POESIA VIVA, gaudirem també de la poesia de demà.  

Maica Duaigües

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada