DE LA POESIA A LA NACIÓ

Edimburg llança un any de promoció internacional d'Escòcia que té com a figura central Robert Burns, un autor i símbol nacional que va néixer el passat 2 de febrer, fa 250 anys.
De poeta nacional a eina política; de poeta popular a missatger global. El passat cap de setmana va arrencar el Homecoming Scotland 2009, l'Any del Retorn a Casa, campanya de promoció internacional d'Escòcia promoguda pel govern nacionalista d'Alex Salmond i que té el punt de sortida el 3 de febrer, quan se celebra el 250 aniversari del naixement de Robert Burns (1759-1796), el poeta nacional escocès.
Sopar Burns a Viladrau
A la pàgina web www. burnssuper2009.com s'han registrat, oficialment, 2.778 celebracions arreu del món, dues de les qual tindran lloc als Països Catalans: una a l'hostal París del port de Pollença, a les Illes, i l'altra a Viladrau, en un local anomenat La Cerveseria de la Plaça. El Burns Supper de Viladrau el promou un grup d'amics del poeta (www. barcelonaburnsclub.com). Iniciativa sorgida del barri de Sarrià, la primera vegada que va tenir lloc va ser l'any 2000. La d'aquest vespre és la desena edició, la tercera que acollirà el poble del Montseny. El preu del sopar és de 30 euros.
El Barcelona Burns Club es va crear, oficialment, l'any passat després que la més informal Societat Burns de Sarrià, promoguda, entre altres, per Mike Thom, hagués pres volada arran, justament, de les celebracions del sopar. La música de la vetllada anirà a càrrec de la City of Barcelona Pipe Band.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada